24.2.09

Mick Jagger i Ronnie Wood zajedno u Fox Theatru.

Stonesi su odavno ušli u zrelu dob, a svi osim Ronnie Wooda i u mirovinu po Britanskom zakonu. Prije svake turneje Stonesi su financijski pokriveni kod osiguravajućih društva ogromnim novcem ukoliko bi im se usred turneje dogodilo nešto neočekivano. Za sada ugovori nisu još potpisani jer osiguranje traži da Ronnie Wood bude potpuno čist od alkohola za Slična situacija dogodila se prije Licks turneje 2002/2003. Naime i onda je Woodu bila postavljena klauzula koliko alkohola može imati u krvi, a kada su mu prije turneje radili preglede nalazi su pokazali da Ronnie Wood ima devet puta više alkohola u krvi nego što je bilo dozvoljeno ugovorom.
Slučaj je okončan tako što je Ronnie Wood otišao na čišćenje od alkohola u jednoj klinici u Arizoni. Na kraju se ispostavilo da je Ronnie Wood na toj turneji svirao maestralno u što sam se i sam uvjerio. Nije to ništa novo kod Rolling Stonesa. Keith Richards je 1969. godine otišao na dijalizu u Švicarsku pročistit krv jer je imao uvjet da u Ameriku može samo čiste krvi.

16. veljače 2009. Mick Jagger i Ronnie Wood viđeni su na koncertu BB Kinga i Body Guya u Fox Theatre (Detroit). Svjedoci kažu da Ronnie Wood ne pije i da je u odličnoj formi. Poznavajući Stonese moram reći da dva Stonesa u istom gradu nameću mnoga pitanja, a dva Stonesa u istom gradu i zajedno na istom mjestu znaći da se nešto veliko sprema. Mick Jagger je također bio prisutan na dodjeli Oskara sa svojom djevojkom L’Wren Scott.
Bill Wyman je odgodio koncert zakazan za 18. ožujka 2009. u Rimu. Za sada su nepoznati razlozi otkazivanja koncerta.

Nema komentara: