21.10.12

Svjetska pretpremijera filma Crossfire Hurrican

The Rolling Stonesi su u četvrtak navečer u Londonu prošli crvenim tepihom prigodom svjetske pretpremijere dokumentarnog filma Crossfire Hurrican. Pored Stonesa na crvenom tepihu našli su se i bivši članovi benda Bill Wyman i Mick Taylor. Stonesi su dijelili autograme i odrađivali intervjue uz zvukove njihovih najvećih hitova. „Pedeset godina je prošlo u trenu. Brzo prolazi, treba uživati dok traje“, rekao Mick Jagger. Crossfire Hurrican Bretta Morgena, prikazan na Londonskom filmskom festivalu, donosi i djelomično nepoznatu prošlost Stonesa, dijelove koncerata i komentare svih članova Stonesa. Zanimljivo je i to da se na foto sešnu nakon premijere filma sa Stonesima pojavio i Bill Wyman. Bilo je to prvi puta da se Wyman slika sa Stonesima otkad je napustio bend davne 1993 godine.

"Dokumentarac s naslovom prema prvim riječima pjesme Jumpin' Jack Flash' poziva gledatelje da prate put kraljeva rock and rolla", rekao je redatelj Brett Morgen. „Radi se o audiovizualnom putu kao po ruskim planinama“ Dokumentarac prati karijeru Stonesa od putovanja i koncerata ranih '60-ih preko albuma Exile On Main Street (1972) pa sve do današnjih dana. Film sadrži do sad neobjavljen materijal, kao i komentare Micka Jaggera, Keitha Richardsa, Charlieija Wattsa, Ronnie Wooda i bivših članova Billa Wymana i Micka Taylora.

Britanski tabloid Sun citira anonimni izvor i kaže da šef Glastonbury festivala Michael Eavis radi sve da bi doveo Stonese na festival sljedeće godine No koliko god da Eavis to želio Stonesi će donijeti odluku, a za to još imaju vremena. Glastonbury se tradicionalno održava ljeti tako da na potvrdu će se još ćekati iako je Keith Richards izjavio da bi mu bilo drago nastupati na festivalu.

Nema komentara: