24.11.12

Stonesi odradili generalnu probu, Taylor i Wyman potvrdili nastupe, snimljen spot za Doom and Gloom

Potvrđeno je da će Mick Taylor i Bill Wyman biti specijalni gosti The Rolling Stonesa na iduća dva koncerta u Londonu. Nije prvi puta da će se svi Stonesi naći zajedno na pozornici, ali je prošlo jako mnogo vremena. Naime Mick Taylor otkako je napustio Stonese nakon izlaska albuma It's Only Rock 'n' Roll 1974. godine nastupao je sa Stonesima 1981. godine u Kansas Cityju, a 1989. godine povodom ulaska Stonesa u kuću slavnih nastupao je sa Jaggerom, Richardsom i Woodom. Što se tiče Wymana on je zadnji nastup sa bendom odradio u Londonu 1990. godine u sklopu Urban Jungle turneje. Oficijelno je napustio Stonese 1993. godine, posljednji video spot u kojem ga se može vidjeti je Sex Drive, a posljednji album je Flashpoint.

The Rolling Stonesi su odradili i jednu generalnu probu u Londonu ali nema informacija o kojim se pjesmama radi. Doznaje se da su odsvirali 25 pjesama bez prekida a Keith Richards je „odradio“ pjesme Happy i Before They Make Me Run.

Na VEVO youtube stranici premijerno je pokazan video spot za novu pjesmu Doom and Gloom. Za sutrašnji nastup Stonesa Babylon Room neće donositi direktne vijesti i set listu, nego će se pričekati koji dan da bi izvještaj bio popunjen sa kvalitetnim slikama.

Posljednji nastup Billa Wymana sa Stonesima.

Posljednji nastup Micka Taylora sa Stonesima

Stonesi sa Taylorom i Wymanom 1972. godine

Mick Taylor i Bill Wyman 1974. godine

Nema komentara: