25.11.08

Godina za pamćenje.

1965 godina.

06. 01.
Započinje Irska turneja koncertom u Belfastu.

10. 01. Singl Heart Of Stone/What A Shame zauzima 19. mjesto u Americi.

13. 01. Stonesi u tv emisiji Thank Your Lucky Stars izvode Down Home Girl, Under The Boardwalk i Susie Q.

16. 01. Objavljen je The Rolling Stones No.2, drugi Britanski album. Osvaja 1. mjesto na top listi albuma. Na stražnjoj strani albuma piše: Unutra je nova ploča Rolling Stonesa. Zavucite ruku duboko u džep da biste kupili ovaj album sa rokanjem i lijepim riječima. Ako nemate love, vidite onog slijepog čovjeka?, udarite ga u glavu, ukradite mu novčanik i, gle imate ploču. Ako poslije i bacite ploču, nije važno. Bitno da je još jedna proda. Naravno nakon toga izbija velika afera u Engleskoj.

21. 01. Na Sidnejskom aerodromu Stonesi održavaju tiskovnu konferenciju. Izbijaju veliki neredi, oko 300 djevojka probija žičanu ogradu da bi zatim provalile u karantanski prostor, rušeći čelični prostor carinarnice.

08. 02. Hotel u Wellingtonu (Novi Zeland) zabranjuje ulazak Stonesima, bojeći se mogućih nereda.

13. 02. Objavljen album The Rolling Stones Now!. Osvaja 5. mjesto u Americi.

26. 02. Stonesi nastupaju u tv emisiji Ready, Steady, Go!. Mick Jagger povrjeđuje zglob pošto se našao pod gomilom obožavateljki. Stonesi izvode Everybody Needs Somebody To Love, Pain In My Heart, Play With Fire, I’m Moving On.

26. 02. Objavljen singl The Last Time/Play With Fire. Zauzima 1. mjesto u Britaniji i 9. mjesto u Americi.

05. 03./18. 03.
Započinje 5. Britanska turneja koncertom u Regal Teatru (London). Turneja se završava koncertom u ABC Teatru (Romford)

06. 03.
Mick Jaggera izbacuju iz sale za ručavanje hotela u kojem su odsjeli Stonesi. Šef sale izjavljuje da Mick Jagger ne može ručati u sali ako ne stavi kravatu. Umjesto da stavi kravatu Mick Jagger odlazi u hotelsku sobu i naručuje ručak za sebe i Stonese.

07. 03.
Jedna djevojka pada s balkona tokom koncerta u Palace Theatre (Manchester)

16. 03.
Skandal oko teksta na omotu album The Rolling Stones No.2 ne stišava se. Jagger izjavljuje da rečenica o slijepom čovjeku nema nikakve veze sa Stonesima, a Richards izjavljuje kako je riječ samo o "bolesnoj šali" . Međutim, u gornjem domu parlamente. Lord Conesford postavlja pitanje kakve korake, je ovom prigodom, poduzela vlada i dali je direktoru javnog gonjena skrenuta pažnja na uvrijedljiv tekst Stonesovog albuma. Potpredsjednik zajedničkog parlamenta unutarnjih poslova odgovara da je direktor upoznat sa čitavim slučajem, ali da, po njegovom mišljenju, "nema dokaza da su ove riječi objavljene u uslovima koji predstavljaju kriminalni prekršaj". Edward Lewis (direktor DECCE) predlaže da se album sa spornim tekstom povuče iz prodaje i da se zamjeni novim izdanjem. Nakon toga slučaj gubi na važnosti.

18. 03.
Na povratku iz Londona s posljednjeg koncerta na turneji, Stonesima nisu dopustili uporabu toaleta na benzinskoj crpki u West Hamu. Bill Wyman, Keith Richards i Mick Jagger umjesto toaleta koriste obližnji zid, nakon čega su uhićeni i optuženi za pišanje na javnom mjestu.

19. 03. Magazin The Tailor Cutter apelira na Stonese da ipak stave kravate. Mick Jagger preko Daily Mirrora odgovara: "Problem sa kravatom je u tome što upada u juhu. Osim toga to je jedna stvar više za koju te fanovi mogu uhvatiti".

26. 03. Počinje skandinavska turneja koncertom u Fyns Forumu, Odense (Danska). Turneja završava 03. 04. u Stockholmu. Stonesi na turneji izvode: Everybody Needs Somebody To Love, Tell Me (Your Comin Back), Around And Around, Time Is On My Side, It's All Over Now, Little Red Rooster, Route 66, The Last Time i ostale.

09. 04. Stonesi nastupaju u emisiji Ready, Steady, Goes Live!. Izvode Everybody Needs Somebody To Love, Pain In My Heart, I'm Alright, The Last Time.

11. 04. Pošto su proglašeni grupom godine, Stonesi nastupaju na NME Poll Winners Concert gdje izvode: Everybody Needs Somebody To Love, Pain In My Heart, Around And Around, The Last Time, i ponovno Everybody Needs Somebody To Love.

18. 04. Stonesi nastupaju u kazalištu Olympiji u Parizu. Izvode: Everybody Needs Somebody To Love (samo dio pjesme), Around And Around, Off The Hook, Time Is On My Side, Carol, It's All Over Now, Little Red Rooster, Route 66, Everybody Needs Somebody To Love, The Last Time, I'm Alright, Craw-Dad.


19. 04. Stonesi odbijaju pojaviti se u Londonu u emisiji Sunday Night At The London Palladium.

23. 04. Započinje 3. sjevernoamerička turneja koncertom u Maurice Richard Areni u Torontu (Kanada). Turneja završava koncertom u New York Palace Theatru. Tijekom turneje Stonesi provode pet dana u studiju Chess gdje snimaju četiri pjesme u 17. sati uključujući prvu verziju pjesme Satisfaction. Potom lete u Los Angeles gdje snimaju još 7. pjesma u studijima RCA u Hollywoodu uključujući Staisfaction i The Spider And The Fly.


24. 04. Oko 200 fanova dočekuje Stonese ispred hotela Chateau Laurier. Drektor hotela izjavljuje: "Ova grupa nikad ne bi bila primljena kod nas da smo znali o kome je riječ." Ali, prevarili su nas, prijavivši se pod pojedinačnim imenima.

25. 04. Dok Stonesi u Torontu sviraju I'm Alright, četiri djevojke započinju sukob sa policajcima, koji uskoro preraste u potpuni kaos kada fanovi u naletu počinju pritiskati zaštitare. Nakon koncerta dvadesetak djevojka završava na hitnoj.

26. 04. Na koncertu u Ontariju policija isključuje Stonesima pojačala. Stonesi nastavljaju svirati ali policija prekida koncert i nastaje potpuni kaos..

02. 05.
Iako je Ed Sullivan prošle godine obećao da Stonesi nikad više neće nastupati u njegovoj emisiji, vrata studija zaključana su 12. sati, dok Stonesi snimaju četiri pjesme za program.

16. 05. Nakon koncerta u Civic Auditorium, u Californiji, fanovi se penju na limuzinu u kojoj su Stonesi. Ian Stewart pokušava kroz gužvu polako odvesti auto, ali ga policijski narednik zaustavlja s dva pištolja u ruci i vriskom: "Ako ne zaustaviš auto ideš ravno u zatvor!". Auto se zaustavlja a gomila fanova prekriva auto svojim tijelima. Stonesi iznutra pokušavaju nogama držati krov auta koji lagano propada. Bill Wyman kasnije izjavljuje: "Mislili smo da je to kraj, da nas ništa ne može spasiti".

17. 05. Četrdeset djevojka pada u nesvijest za vrijeme koncerta u Convention Hall (Californija).

27. 05. Singl (I Can't Get No) Satisfaction/The Under Assistant West Coast Promotion Man zauzima 1. mjesto u Americi. 20. 08. u Britaniji također zauzima 1. mjesto ali sa pjesmom The Spider And The Fly na B strani singla.

11. 06. Treći EP u Britaniji Got Live If You Want It zauzima 7. mjesto na top listi.. U Americi zauzima 6. mjesto. Na top listi EP-ia zauzima 1. mjesto.

15. 06. Započinje Škotska turneja koncertom u Glasgowu. Turneja završava 18. 06. koncertom u Dunddiju. Stonesi na turneji izvode Route 66, Pain In My Heart, Little Red Rooster, Not Fade Away, It’s All Over Now, The Last Time, Play With Fire, Come On, Off The Hook.

24. 06. Započinje druga skandinavska turneja koncertom u Oslu, i završava koncertom Malmu.
Stonesi u Oslu izvode: Everybody Needs Somebody To Love/Pain In My Heart, I'm Moving On, I'm Alright, The Last Time, Little Red Rooster, Time Is On My Side, Around And Around, Route 66.

24. 06. Na koncertu u Oslu 3.000 fanova skandira: "Želimo Stonese!!. Jedna se djevojka uspijeva popeti na binu i poljubiti Charlie Wattsa, nakon čega pada u nesvijest.

01. 07. Gospodin James Langmuir sa suda u Glasgowu naziva Stonese "životinjama, klaunovima, i moronima", nakon što je jedan fan uhapšen zbog razbijanja prozora. Dva člana Škotskog parlamenta javno brane Stonese. Istog dana Evening News piše da će se 22. 07. suditi Jaggeru, Richardsu i Wymanu zbog incidenta na benzinskoj crpki u Stratfordu.

22. 07. Keith Richards, Mick Jagger i Bill Wyman izlaze pred sud, a novine pod naslovom "Dugokosa čudovišta? Samo dobri, čisti momci", dan poslije u novinama izlazi izvještaj sa suđenja: "Galerija sudnice je skroz puna dok je gospodin Kenneth Richardson (vlasnik crpke) iznosio optužnicu protiv tri člana Stonesa. Gospodin Richardson je tvrdio da je Bill Wyman kada su Stonesi stigli odvratnim rječnikom pitao može li upotrijebiti toalet. Osjećajući nevolje, djelatnik crpke odbio je zahtjev Bill Wymana i zamolio Mick Jaggera da svi napuste benzinsku crpku. Richardson je tvrdio da je Mick Jagger odgurnuo djelatnika crpke i rekao: "Mi ćemo pišati bilo gdje, čovječe". Richardson je također rekao da je Bill Wyman pišao na zidu pored servisa, a Mick Jagger i Brian Jones su uradili isto samo malo dalje. Richardson je rekao da je cijeli incident završio tako što je blistavi Daimler kojim je upravljao šofer, napustio crpku, a Stonesi su napravili dobro poznatu gestu sa srednjim prstom". Sudac je trojicu Stonesa kaznio novčano sa po 5 funti i sudskim troškovima. Presuda je glasila: "To što ste dostigli tako visok nivo u vašoj profesiji ne daje vam za pravo da se ponašate nepristojno".

30. 07. Izlazi album Out Of Our Heads za Američko tržište. Tri tjedna kasnije zauzima 1. mjesto.

14. 08. Osamnaestogodišnja Linda Lawrence traži na sudu da Brian Jones prizna očinstvo njenog jednogodišnjeg sina.

24. 08. Policija je u Manchesteru vodenim šmrkom tjera oko 200 fanova koji su probili prepreke i pokušali ući u studiju gdje su Stonesi izvodili pjesme za predstojeću tv emisiju Ready Steady Go- Live!. Isti dan Stonesi se susreću sa Allen Kleinom.

28. 08. Alan Klein započinje suradnju sa Stonesima, kao komenađer s Andrew Oldhamom. Stonesi, za veliki predujam, potpisuju novi petogodišnji ugovor s Deccom. Slijedećeg dana je objavljeno da su Stonesi potpisali i novi ugovor s London Records u Americi. Stonesi su tako imali bolji ugovor nego Beatlesi, drugim riječima bio je to najbolji ugovor na svijetu.

03. 09. Započinje Irska turneja koncertom u Dublinu. Turneja traje dva dana, a Stonesi odrađuju 6 koncerta.

03. 09. Ma koncertu u Dublinu izbijaju veliki neredi. Melody Maker piše: "Mick Jagger je bačen na pod, Brian Jones se hrvao sa tri tinjeđerke, Bill Wyman se sakrio iza klavira, Keith Richards je uspio pobječi, Charlie Watts je nastavio svirati kao da se ništa ne dešava".

11. 09. Započinje Njemačka turneja. Na aerodromu se stotine fanova tuku sa policijom, koja saziva tiskovnu konferenciju i izjavljuje da Stonesime ne može garantirati sigurnost. Istovremeno svi veći hoteli odbijaju ugostiti Stonese. Stonesi će za vrijeme turneje svirati i u Beču.

13. 09. Fanovi prave nerede u Hamburgu.

14. 09. Stonesi sviraju u Minhenu. Na pitanje što će raditi ako splasne zainteresiranost za Beat glazbu, Brian Jones odgovara: "Vratit ču se kriminalu".

15. 09. U Berlinu fanovi su uništili 50 redova sjedalica, a 400 policajaca se sukobilo s publikom nakon koncerta. Pedesetak fanova demolira vlak i napada konduktera. Pošto se ispostavilo da je vlak istočnonjemački, izbija politički incident. Istočna Njemačka tuži Zapadnu.

24. 09. Objavljen je Out Of Our Heads za Britansko tržište. Zauzima 2. mjesto na top listi punih 24 tjedna.

24. 09. Započinje 6. Britanska turneja koncertom u Astoria kazalištu u Londonu. Turneja završava 17. 10. koncertom u Granada kazalištu u Londonu.

25. 09. U Americi objavljen singl Get Off Of My Cloud/I'm Free. Zauzima 1. mjesto na top listi. Mjesec dana kasnije, Get Off Of My Cloud/ The Singer Not The Song zauzima 1. mjesto i u Britaniji. Neredi se nastavljaju tokom čitave turneje.

03. 10. Za vrijeme tučnjave fanova na koncertu u Manchesteru Keith Richards je bio bez sviesti cijelih 5 minuta, nakon što ga udario jedan od posvuda letećih predmeta.

22. 10. Stonesi u tv emisiji
Ready, Steady, Go Live! izvode Cry To Me, She Said Yeah, Get Off Of My Cloud.

29. 10. Stonesi započinju sjeverno američku turneju koncertom u Montrealu. Kada se koncert završio, 400 ljudi je pojurilo prema bini, a 40 djevojka je zatražilo medicinsku pomoć. Wattsova jakna je poderana, a Wyman i Richards dvadeset minuta ostaju praktički zarobljeni na bini.

30. 10. Stonesi drže konferenciju za tisak u hotel Hilton u New Yorku. zaštitari hotela izjavljuje da su Stonesi, uz predsjednika Kennedya jedine osobe kojima je bilo dopušteno automobilom uđu u predvorje hotela.

01. 11. Policija prekida koncert Stonesa u New York, nakon što se 3.000 fanova pokušalo popeti na binu.

06. 11. U američkoj tv emisiji Shindig! prikazana dva promo spota Stonesa Good Times i Hitch Hike.

04. 12. U Americi izlazi album December's Children (And Everybody's). Zauzima 2. mjesto.

05. 12. Stonesi u Los Angelesu sviraju pred 14.000 obožavatelja.

16. 12. Izlazi singl As Tears Go By/Gotta Get Away. Zauzima 6. mjesto u Americi.

Nastavlja se........

Nema komentara: