27.9.12

Crossfire Hurricane, GRRR! i dvije nove pjesme


Svakakve su se priče širile u proteklom vremenu vezano za Stonese. Od najave da će Stonesi odraditi četiri koncerta (dva New York i dva London) do snimanja novog albuma. No sam bend je zvanično objavio da nema govora o nikakvim koncertima i da fanovi ne naručuju ulaznice sa nikakvih web sajtova. Nakon izlaska knjige 50 jedino za sada je sigurno da će se Stonesi pojaviti u javnosti u na premjeri dokumentarnoga filma o njihovoj karijeri pod nazivom Crossfire Hurricane. Premjera će se održati 15. studenog u Londonu. 12. studenoga u sklopu obilježavanja 50 godina osnutka benda u prodaji će se naći kompilacija hitova pod nazivom GRRR!. Kompilacija će sadržavati nekoliko različitih box-setova sa 50 i 80 pjesama. Na kompilaciji će se naći i dvije nove pjesme koje su Stonesi snimili u Pariškom studiju Guillaume Tell Studios između 20. i 23. kolovoza. Radi se o pjesmama  Gloom and Doom i One Last Shot. Iako su se mnogi nadali da će na pjesmama svirati Bill Wyman iznenađujuće je da se to nije desilo. Nakon završetka snimanja novih pjesama doznaje se da su Keith Richards i Ronnie Wood ostali u studiju i 24., 25. i 26. kolovoza. 4. rujna Mik Jagger je viđen u Amsterdamu a Ronnie Wood je viđen 9. rujna na Majorci.

U prodaji se očekuje legendarni dokumentarac iz 1965 godine sa turneje u Irskoj pod nazivom
The Rolling Stones: Charlie Is My Darling – Ireland 1965

Keith Richards je završio sa radom na albumu Aarona Nevillea pod nazivom My True Story.

Bivša supruga Ronnieja Wooda Jo Wood odlučila je na aukciji prodati raznu kolekciju umjetničkih djela i predmeta koji se odnose na Stonese i Ronnieja Wooda. Na licitaciji, koja će biti održana u Los Angelesu, naći će se predmeti koji obuhvaćaju period od 40 godina, od Woodovog rada u Stonesima, preko njegove suradnje sa grupom Faces do solo karijere. Biće ponuđena i brojna umjetnička djela kao i namještaj iz bivše porodične kuće u Surreyju.

Među predmetima za koje se očekuje najviše zanimanja su odjeća sa turneja, posebno kožne jakne, backstage propusnice sa raznih koncerata, gitara Fender Stratocaster na kojoj je naslikana scena sa jednog snimanja kao i portreti Keitha Richardsa, Erica Claptona i Boba Dylana. Aukcijska kuća “Juliens” procijenila je ovu eklektičnu zbirku na 500.000 dolara, od čega će jedan dio biti namijenjen humanitarnoj organizaciji MusiCares koja pomaže muzičarima u nevolji. Međutim Babylon Room doznaje da Ronnie Wood nije upoznat sa aukcijom jer su predmeti sada vlasništvo bivše supruge i da je po njegovim riječima gitara Fender Stratocaster u njegovom vlasništvu.


Nema komentara: