28.11.12

Show No. 3 London 02 Arena (25. 11.)

The Rolling Stonesi su odradili fenomenalan koncert prije tri dana u Londonskoj 02 Areni. Mick Taylor i Bill Wyman konačno su zasvirali sa Stonesima. Bill Wyman je bio najavljen od Jaggera kao jedan od osnivača benda i nastupao je u pjesmama It's Only Rock 'n' Roll i Honky Tonk Women. Mick Taylor je nastupao u pjesmi Midnight Rambler i bio je sretan ko malo dijete. Teško se sijetiti kada se Mick Taylor toliko kretao na pozornici kao te noći. Stari prijatelj Stonesa i suradnik Jaggera i Wooda Jeff Beck nastupao je kao gost u starom blues klasiku Goin' Down a pjevačica Mary J. Blige imala je čast sa Jaggerom otpjevati Gimme Shelter. Kako sada stvari stoje Mick Taylor bi trebao nastupati sa Stonesima na preostala četiri konerta, što nije slučaj sa Billom Wymanom. Za sutrašnji koncert šuška se da bi Eric Clapton trebao biti gost večeri. Sve više se priča da su Stonesi pozvani da 12. prosinca nastupaju kao gosti u Madison Square Garden di New York povodom dobrotvornog koncerta za uragan Sandy pod nazivom Hurricane Sandy Benefit. To bi bilo sve za sada

Set List
I Wanna Be Your Man
Get Off Of My Cloud
It's All Over Now
Paint It Black
Gimme Shelter (gost Mary J. Blige)
Wild Horses
All Down The Line
Goin' Down (gost Jeff Beck)
Out Of Control
One More Shot
Doom & Gloom
It's Only Rock 'n' Roll (gost Bill Wyman)
Honky Tonk Women (gost Bill Wyman)
BeforeThey Make Me Run
Happy
Midnight Rambler (gost Mick Taylor)
Miss You
Start Me Up
Tumbling Dice
Brown Sugar
Sympathy For The Devil
You Can't Always Get What You Want (Prvi put sa Londoskim horom)
Jumping Jack Flash


24.11.12

Stonesi odradili generalnu probu, Taylor i Wyman potvrdili nastupe, snimljen spot za Doom and Gloom

Potvrđeno je da će Mick Taylor i Bill Wyman biti specijalni gosti The Rolling Stonesa na iduća dva koncerta u Londonu. Nije prvi puta da će se svi Stonesi naći zajedno na pozornici, ali je prošlo jako mnogo vremena. Naime Mick Taylor otkako je napustio Stonese nakon izlaska albuma It's Only Rock 'n' Roll 1974. godine nastupao je sa Stonesima 1981. godine u Kansas Cityju, a 1989. godine povodom ulaska Stonesa u kuću slavnih nastupao je sa Jaggerom, Richardsom i Woodom. Što se tiče Wymana on je zadnji nastup sa bendom odradio u Londonu 1990. godine u sklopu Urban Jungle turneje. Oficijelno je napustio Stonese 1993. godine, posljednji video spot u kojem ga se može vidjeti je Sex Drive, a posljednji album je Flashpoint.

The Rolling Stonesi su odradili i jednu generalnu probu u Londonu ali nema informacija o kojim se pjesmama radi. Doznaje se da su odsvirali 25 pjesama bez prekida a Keith Richards je „odradio“ pjesme Happy i Before They Make Me Run.

Na VEVO youtube stranici premijerno je pokazan video spot za novu pjesmu Doom and Gloom. Za sutrašnji nastup Stonesa Babylon Room neće donositi direktne vijesti i set listu, nego će se pričekati koji dan da bi izvještaj bio popunjen sa kvalitetnim slikama.

Posljednji nastup Billa Wymana sa Stonesima.

Posljednji nastup Micka Taylora sa Stonesima

Stonesi sa Taylorom i Wymanom 1972. godine

Mick Taylor i Bill Wyman 1974. godine

20.11.12

Grrr! na 3. mjestu u V. Britaniji


Kompilacija hitova Grrr! napravila je dobar skok ulaskom na top liste diljem svijeta. U većini slučajeva nalazi se među prvih 5 a u Velikoj Britaniji na 3. mjesto, u Irskoj na 3. mjestu, u Nizozemskoj i Belgiji na 4. mjestu. Stonesi su napravili i zanimljivu aplikaciju za mobitele gdje će fanovi dobivati direktne vijesti „Jazbine“ Stonesa. Što se tiče samih članova benda ovih dana su Mick Jagger, Keith Richards i Ronnie Wood dali ekskluzivne intervjue za BBC radio i show Matta Lauera. Babylon Room donosi dio intervjua sa BBC-ja.


Dodan 3. nastup u SAD-u


Ono što se šuškalo sad je i potvrđeno. Stonesi su dodali još jedan koncert u Brooklynskom  Barclays Center (New York). Kapacitet Brooklynske arene je 19 tisuća mjesta. Došlo se za sada na sedam koncerta u sklopu turneje 50 and Counting. Za iduću godinu očekuje se turneja po SAD-u ali nema za sada potvrde.
Potvrđeni nastupi 50 and Counting Tour
25. listopad Le Trabendo Pariz
29. listopad Theatre Mogador Pariz
25. studeni The O2 Arena London
29. Studeni The O2 Arena London
08. prosinac Barclays Center New York
13. prosinac Prudential Center New York

15. prosinac Prudential Center New York (direktan prijenos pay per wiew)
Fali samo službena potvrda Stonesa da će u Londonu gosti Stonesa biti bivši članovi Mick Taylor i Bill Wyman, a u New Yorku Eric Clapton i Jeff Beck.

15.11.12

Stonesi na premjeri filma Crossfire Hurricane u New Yorku

Jučer je prikazana premjera filma Crossfire Hurricane u New Yorku. Kao i obično Stonesi su privukli ogromnu medijsku pozornost. Davali su razne izjave za sve moguće televizijske kuće i radio stanice. Izdvojili smo nekoliko izjava vezane za film i pedeset godina benda.
Mick Jagger: "To nije priča koju svi znaju i kako smo doista izgledali u to vrijeme."
Keith Richards: "Začudilo me koliko fotografija postoji iz tog vremena. Nisam tada primjećivao toliko fotografa oko nas."

Vezano za pedeset godina prijateljstva Ronnie Wood je rekao: "Riječ je o glazbi, to govorim čitavo vrijeme. Bez obzira što se događa u svijetu, svi problemi..sve se zaboravlja kad zasviramo. Zato smo ovdje."

Stonesi su jučer također izbacili i šesti koncert iz svoje arhive. Radi se o koncertu sa turneje Tattoo You iz 1982. Radi se o nastupu na legendarnom Roundhay Parku u Leedsu. Album je odlično remasteriziran tako da ga se isplati skinuti za samo 9 dolara. Više na:
http://www.stonesarchive.com/bootlegs/


11.11.12

Novi singl Stonesa, Ronnie Wood se ženi a Keith Richards gunđa


Uoči izlaska kompilacije "GRRR!", The Rolling Stonesi su predstavili još jednu novu pjesmu koja će se naći na novoj The Best Of kompilaciji. Nakon Doom And Gloom, red je došao na One More Shot. Snimljena u Parizu s producentom Donom Wasom, a za nju je objavljen i službeni lyric video.

Sve je spremno za izlazak Box-seta Charlie Is My Darling koji prikazuje Stonesa na turneju po Irskoj 1965 godine. Box sadržava legendarni dokumentarac ( koji je premijerno prikazan na festivalu u New Yorku), vinil ploče i cd-e.




Ronnie Wood je potvrdio glasine da se ženi za kazališnu producenticu Sally Humphreys. Ovaj put Ronnie je odlučio da će mu kumovi biti Keith Richards i Rod Stewart. Keith Richards je izjavio da mu je već muka od kupovanja poklona Ronnieju, a iz tabora Ronnieja Wooda se doznaje da su Ronnie i Sally su već dugo prijatelj ali da je ona bila zauzeta. Sad su mjesecima nerazdvojni, i odlučili su se za brak. Ronnieju će to biti treći brak nakon što je oženio Krissy Findlay 1971. godine i Jo Wood 1985. godine. Richardsu ne preostaje ništa drugo nego ponovno kupovati poklone.
Mick Jagger je nakon završenih proba u Parizu odlučio prozujati malo okolo. Naime Jagger je zapjevao kao specijalni gost na partyju dečka Naomi Campbell. Još uvijek se ne zna koje je pjesme izveo stari lisac. Mick Taylor nastupiti će 30 studenog u Londonskoj Cadogan Hall.

10.11.12

Stonesi napuštaju Pariz

40 fanova je po prvi put u povijesti benda prisustvovalo probama za turneju. Stonesi su odradili posljednje probe u Parizu 6., 7., 8., i 9. studenog. Informacije koje imam je da se bend seli poslovno u New York i nakon toga odlaze u London na generalne probe gdje će im se pridružiti Bobby Keys i vjerojatno Lisa Fisher. Fanovi koji su sa ceste svo ovo vrijeme slušali probe Stonesa 8. studenog svi koji su se našli ispred  pozvani su da prisustvuju 40-tak minuta probama i da imaju Stonese na dlanu. Jasno da su pravila ulaska na probe bila rigorozna i sastavljena od protokola. Fanovi su tako prisustvovali sljedećim pjesmama: Live With Me, One More Shot, No Expectations, Worried About You, That's How Strong My Love Is i Little Red Rooster.

Oglasio se ovih dana Ronnie Wood koji je progovorio vezano za skupocjene ulaznice za predstojeće nastupe. „Već smo potrošili milijun dolara za probe u Parizu. Pozornica će koštati još nekoliko milijuna, rasvjeta…Ne osjećamo se krivi za cijene ulaznica. Na kraju krajeva moramo nešto i raditi.“ rekao je Ronnie. Navodno je za dva tajna nastupa u Parizu bend potrošio dodatnih milijun i po funti.

Popis pjesama 9. studeni (Posljednje probe u Parizu)
Going Down
I Wanna Be Your Man
It's All Over Now
The Last Time
Get Off Of My Cloud
Gimme Shelter
Ruby Tuesday
Moonlight Mile
All Down The Line
Going Down (ponovno odsvirana)
Out Of Control
Doom and Gloom (3 puta)
One More Shot (2 puta)
It's Only Rock 'n' Roll
Honky Tonk Women
Before They Make Me Run (Keith Vokal)
Happy (Keith vokal)
Midnight Rambler
Miss You
Start Me Up
Tumbling Dice
Brown Sugar
Sympathy For The Devil
You Can't Always Get What You Want


Popis pjesama 8. studeni
Hot Stuff
5 Long Years
If You Can't Rock Me
Paint It Black
Little Queenie
Not Fade Away
Some Girls
Just My Imagination
Street Fighting Men
Fool To Cry
Memory Hotel (2 puta)
You Got Me Rocking
Going To A Go Go
Live With Me (Prisutni fanovi)
One More Shot (Prisutni fanovi)
No Expectations (Prisutni fanovi)
Worried About You (Prisutni fanovi)
That's How Strong My Love Is (Prisutni fanovi)
Little Red Rooster (Prisutni fanovi)
Blues Session (Opuštanje uz neobavezan Blues)
Rip This Joint

Popis pjesama 7. studeni
I Wanna Be Your Man
It's All Over Now
The Last Time
Get Off My Cloud
Gimme Shelter
Wild Horses
Moonlight Mile
All Down The Line
Champagne & Reefer
Out Of Control
Doom and Gloom
It's Only Rock 'n' Roll
Honky Tonk Women
Before They Make Me Run
Happy
Midnight Rambler
Miss You
Start Me Up
Tumbling Dice
Brown Sugar
Sympathy For The Devil
You Ca't Always Get What You Want
Jumpin Jack Flash
Satisfaction

Popis pjesama 6. studeni
Everybody Needs Somebody To Love
Around And Around
Little Queenie
Paint It Black
Can't You Hear Me Knocking
Far Away Eyes (2 puta)
Moonlight Mile (2 puta)
Out Of Control (2 puta)
Dead Flowers
Let It Bleed
Beast Of Burden
Angie
Ruby Tuesday (2 puta)
One More Shot (3 puta)
Bitch
Live With Me
All Down The Line
Wild Horses
Dock Of The Bay
Shine A Light


Velika hvala za informacije o probama u Parizu http://rockerparis.blogspot.fr/

That's How Strong My Love Is (Live in Paris 2003.)

6.11.12

Gomila iznenađenja na probama 1., 2. i 5. studenog

Nakon odrađenih proba gdje su Stonesi po prvi puta otkada imaju probe u Parizu jučer odsvirali Satisfaction čini se da se bend seli u London na generalne probe.

Popis pjesama 5. studenog
I Wanna Be Your Man
It's All Over Now
Not Fade Away (2 puta)
Get Off Of My Cloud
Street Fighting Men
Gimme Shelter
I Want To Make Love To You
Love In Vain
Lady Jane
If You Can't Rock Me
Doom and Gloom
Honky Tonk Women
Sympathy For The Devil
Before They Make Me Run (Keith vokal)
Happy (Keith vokal)
Midnight rambler
Miss You
Tumbling Dice
It's Only Rock'n'Roll
Start Me Up
Brown Sugar
Satisfaction
You Can't Always Get What You Want
Jumpin'Jack Flash


Popis pjesama 2. studeni
Shine A Light
Dock Of The Bay
Under My Thumb
Can't You Hear Me Knocking
Sweed Virginia
The Last Time
Rocks Off
Gimme Shelter
Respectable
Paint In Black
Happy
She's So Cold
Fool To Cry
Lady Jane


Popis pjesama 1. studeni
I Wanna Be Your Man
It's All Over Now
Not Fade Away
Everybody Needs Somebody To Love
Get Off Of My Cloud
Doom and Gloom
Some Girls
I Just Wanna To Make Love To You
Sway
Wild Horses
Beast Of Burden
Moonlight Mile
Out Of Control
Live With Me
Around Around


I Can't Be Satisfied sa proba u Milanu 2005. godine