30.11.11

U prosincu sastanak Jaggera i Richardsa

Mick Jagger i Keith Richards sastat će se u prosincu da bi razgovarali kako će i na koji način Rolling Stonesi proslaviti 50-tu godišnjicu rada. Organizacija za koncerte po Americi Live National i Michael Cohl navodno već pregovaraju i planiraju turneju. Iz bliskog izvora oko benda saznaje se da bi to mogla biti najbolja turneja koju je svijet vidio. Glede novog albuma Stonesa Keith Richards je izjavio:“Ja bi predložio puno Bluesa na početku, u principu su to korijeni benda. Počeli bi svirati pjesme Jimmyja Reeda i Muddyja Wattersa da se odblokiramo. Ako Mick to uhvati moglo bi biti nasmrt dobro, to je ta ideja. Treba krenuti tako od prvog dana.Imaš bubnjeve, par gitara i počneš lupati i tako to krene.“ Ronnie Wood je također izjavio da se sprema za turneju svakodnevnim vježbanjem na gitari pjesme Stonesa i da je spreman za turneju. Mick Jagger je bio malo oprezniji u izjavi i rekao je:“Imamo gomilu projekta, tko zna što će se realizirati.“

Mick Taylor uskoro započinje pisanje svoje autobiografije. Naime Taylor je najavio da njegova knjiga i način pisanja razlikovati od Richardsove biografije Life jer mu nije u cilju šokirati javnost sa sexom, drogom i Rock 'n' Rollom.


Najpoznatiji glazbeni časopis Rolling Stone je uvrstio Richardsa među deset najboljih gitarista svih vremena.

Popis glasi ovako:
1. Jimi Hendrix
2. Eric Clapton
3. Jimmy Page
4. Keith Richards
5. Jeff Beck
6. BB King
7. Chuck Berry
8. Eddie Van Halen
9. Duane Allman
10. Pete Townshend

Album Let It Bleed kojeg su Stonesi snimili 1969. godine uskoro ulazi u kuću slavnih albuma. Some Girls Box Set konačno je izišao u prodaji!

21.11.11

Keith Richards poziva Wymana i Taylora da se pridruže Stonesima u studiju

I dok Joss Stone pokušava nagovoriti Jaggera da iduće godine nastupe na olimpijadi sa Super Heavyjem, Jagger se mota okolo sa Jennifer Lopez, Keith Richards po tko zna koji put je preuzeo na sebe okupljanje Stonesa. Kao što je najavio prošle sedmice da on Ronnie Wood i Charle Watts ulaze u studio da se zagriju Richards je najavio da razmišlja pozvati Wymana i Taylora da im se pridruže. Nameče se logično pitanje zašto Jagger ne svemu šuti sada kada je prilika da se Stonesi okupe zajedno sa bivšim članovima benda i učine nešto maestralno povodom 50 godina benda?.
Ronnie Wood i Charlie Watts su dali novinaru Johnnyju Walkeru opširan intervju povodom izlaska albuma Some Girls Deluxe Version. U ležernoj atmosferi razgovaralo se kako je nastao album 1977 godine.


The Rolling Stonesi su odlučili otvoriti svoju tajnu arhivu u dogovoru sa Googlijem i za Američko tržište dozvoliti skidanje za 9 dolara legendarne koncerte. Prvi u nizu koncerata je legendarni koncert u Briselu 1973. godine pod
nazivom The Brussels Affair. Odlomke koncerta mogu se čuti na stranici www.stonesarchive.com Tom prilikom Richards i Jagger dali su intervjue vezane za nastup u Briselu. Povodom izlaska albuma Some Girls Deluxe Editions Stonesi su preko I-Tunesa pustili u prodaju promo verziju pjesme So Young (only piano). Naime verzija So Young (only piano) se razlikuje od verzije koja se nalazi na cd-u sa bonusima novoga Some Girls albuma.

Bill Wyman će odraditi tri radio emisije gdje će analizirati najdraže pjesme. Sve će se moći ćuti preko emisije SiriusXM.

11.11.11

Književna nagrada Richardsu i ulazak The Rolling Stonesa u studio


Keith Richards je potvrdio da će se sljedećeg mjeseca on, Ronnie Wood i Charlie Watts sastati u jednom studiju u Londonu. Mick Jagger je također pozvan da se pridruži ostatku benda i Richards vjeruje da će se Jagger odazvati pozivu. „Želimo se samo malo zagrijati i svirati zajedno jer nismo svirali tri ili četiri godine. Nije nam cilj da nužno sviramo i snimamo nego jednostavno da se osjetimo. To je dobar početak za mene Charlieja i Ronnieja. Mick je dobrodošao i siguran sam da će doći, ali sada želimo samo osjetiti naše temelje“. (Što se tiče proslave 50-tog rođendana) Ideja postoji, znamo da moramo nešto napraviti ali nitko nije još ništa pokrenuo“ izjavio je Richards. „Nadam se samo da možemo svirati uživo, lijepo bi bilo vidjeti dali će se ona stara iskra zapaliti“ izjavio je Ronnie Wood.
Keith Richards dobio je književnu nagradu koja nosi ime američkog pisca i novinara Normana Mailera (1923-2007) za autobiografsku k
njigu “Life”. Nagradu je Richardsu uručio američki predsjednik Bill Clinton na ceremoniji koja je održana 8. studenog u New Yorku. Među prethodnim dobitnicima ove nagrade su Nobelovci Toni Morrison, Orhan Pamuk i Elie Wiesel kao i osnivač glazbenoga časopisa “Rolling Stone” Jen Vener. Knjiga je objavljena u listopadu 2010. i za kratko vrijeme dostigla milijunsku tiražu za koju je Keith Richards također osvojio nagradu.

Ronnie Wood je 8. studenog nastupio u Londonskom klubu The Arts Club sa grupom Red Hot Chili Peppers.
Bill Wyman na Britaskoj turneji odlučio je zapjevati Stonesov klasik Honky Tonk Women.

Kruže glasine da Jaggerov bend SuperHeavy ugovara nastupe po Mexiku za veljaču 2012. godine. Za sada nije ništa potvrđeno sa strane Jaggera.

8.11.11

Sve je spremno za Some Girls, Ronnie Wood izdaje Box-set, a Keith Rishards se zabavlja sa Johnnyem Deepom


25. 11. održala se u New Yorku premjera filma The Hiro Ballroom kojeg glumi Johnny Deep u glavnoj ulozi. Na premjeri se Pojavio i Keith Richards u društvu supruge. Nakon premjere organiziran je after party na kojem je bend Johnnya Deepa u društvu Keith Richardsa izvelo pjesmu Key To The Highway. Već neko vrijeme se zna da je Richards gostovao na novom albumu Toma Waitsa pod nazivom Bad As Me. Naima Richards svira u nekoliko pjesama, a pjesma posvećena Jaggeru i Richardsu nosi naziv Satisfied. Richards još svira na pjesmama Chicago, Last Leaf i Hell Bruke Luce.Ronnie Wood ima otvorenu galeriju slika u Londonskoj Cork Street gallery od 1. studenog do 28. Ronnie je dobio još jednu nagradu za svoj radio šou, ovog puta kao najbolji DJ na radiju u sklopu ceremonije Lifetime Achievement Award. Nakon limitiranog box seta I Feel Like Playing-Live at the Ambassdors koji je prije nekoliko mjeseci izdan u 500 primjeraka, Ronnie radi na drugom box setu pod nazivom I Want You To Hear This. U box setu će se nalaziti slike, cd sa 5 novih pjesama, snimke sa koncerta posvećenoga Ianu Stewartu, alertnativne bonus pjesme sa albuma I Feel Like Playing i nova pjesma Playin' On My Mind koju pjeva Kelly Jones. Ovaj box set će sadržavati samo 750 kopija. Više informacija na www.ifeellikeplaying.com usput prije dva dana Ronnie je odradio svoju 80-tu radio emisiju pod nazivom The Ronnie Wood Show.

Charlie Watts ne prestaje svirati, a zadnji koncert održao je 02. 11. u Njemačkoj. Mick Taylor je prije neki dan nastupao u Belgiji s Benom Wattersom.


Stonesi su predstavili video spotom box set Some Girls, a Eagle Rock DVD Some Girls Live In Texas s pjesmama Beast Of Burden i Shattered. Od 01. 11. u prodaji su dva dvd-a sa kompletnim nastupima Stonesa u Ed Sullivan Showu. Na dvostrukom dvd-u imate priliku vidjeti Stonese od prvog nastupa 1964. godine do zadnjeg 1969.godine.