12.4.12

The Rolling Stonesi ulaze u studio

"Ja sam slikar koji svira gitaru”, rekao je Ronnie Wood u galeriji u New Yorku gdje je izloženo oko 50 njegovih radova portreta pod nazivom Faces, Time and Places. Jedan od kustosa izložbe je i američki milijunaš Bernie Chase, koji je i vlasnik mnogih Woodovih djela izloženih na ovoj izložbi. Ronnie je svirao sa svima koje možete zamisliti, i ostao je sa svima u jako dobrim odnosima. Tu su imena kao što su George Harrison, Jimi Hendrix, Eric Clapton, Pete Townshend. On je je neizbježna rock 'n' roll figura, a njegova umjetnost objašnjava povijest samog rock 'n' rolla, izjavio je Chase. "Ljudi uglavnom ne znaju da se ja bavim i vizualnom umjetnošću. Stvarati glazbu u okviru kolektiva je divno iskustvo, ali izraziti svoju individualnost kao umjetnik je jedan vrlo osoban čin. Umjetnost je jedan mnogo jači, mnogo osobniji izraz“, izjavio je Ronnie Wood uoči otvorenja izložbe. Glavna vijest kojih ovih dana puni novinske stupce je i njegova izjava da Stonesi uskoro odlaze u studijo. Za časopis Mirror Ronnie Wood je izjavio kako bend (Stonesi) uskoro ulazi u studio, gdje će se "igrati s nekim idejama" kao dio priprema za proslavu 50. obljetnice. "Bend je željan ponovo uhvatiti taj osjećaj", i dodao: "To je kao da se spremate na Olimpijadu, ili nešto takvo. Morate se ufurati u trening... pa mi zato idemo trenirati." Nakon dugo vremena što Ronnie prati CSI Miami konačno je ovih dana snimio pjesmu za 10.-tu sezonu istoimene serije Pjesma se zove Coming Together a uz Ronnieja pjeva Kelly Jones iz grupe The Stereophonics a na gitari uz Ronnieja svira bivši gitarista Stonesa Mick Taylor.
Mick Taylor i Charlie Watts nastupat će (odvojeno) u Iridium Jazz Club u New Yorku. Mick Taylor 9. i 14. 5. a Charlie Watts 29. 6. i 2. 7. 2012. godine. 

U prodaji se može naći i 3. live album iz Stonesove arhive pod nazivom LA Fridey gdje se može za malo novaca može skinuti album i poslušati Stonese kako su zvučali na Američkoj turneji 1975 godine.

  LA Fridey 1975

1. Honky Tonk Women
2. All Down The Line
3. If You Can't Rock Me/Get Off Of My Cloud
4. Star Star
5. Gimme Shelter
6. Ain't Too Proud To Beg
7. You Gotta Move
8. YCAGWYW
9. Happy
10. Tumbling Dice
11. Band intros
12 It's Only Rock N Roll
13. Heartbreaker
14. Fingerprint File
15. Angie
16. Wild Horses
17. That's Life (Billy Preston)
18. Outta Space (Billy Preston)
19. Brown Sugar
20. Midnight Rambler
21. Rip This Joint
22. Street Fighting Man
23. Jumping Jack Flash
24. Sympathy For The Devil

Nema komentara: